Анализ и оценка на дейността и резултатите на фирма от гр. Панагюрище


Категория на документа: Икономика


 АГРАРЕН УНИВЕРСИТЕТ - ПЛОВДИВ
Курсова Работа
по:
ФИРМЕН МЕНИДЖМЪНТ

Тема: Анализ и оценка на дейността и резултатите на фирма "Оптикс" АД гр. Панагюрище

12.05.2014 г. Изготвил :
гр. Пловдив М. Ковачева Ф №0312МС

Проверил :

Проф. д-р Г. Кузманов

І. Представяне на фирмата

1. Име, юридическа форма, история, предмет на дейност
Създадена през 1998 г. като 100% частно дружество, "Оптикс" АД е специализирана в конструирането и производството на оптични, оптикомеханични и оптикоелектронни възли и изделия с военно и гражданско предназначение.
Като прилага компетентно съвременните технологии, "Оптикс" АД извършва целия производствен процес - от проектиране и реализиране на прототипи до серийно производство на елементи, възли и уреди.
"Оптикс" АД е единственото предприятие в България, което разработва и произвежда цялата гама специална оптика за нуждите на армията и полицията:
Продукти:
Дневни мерници- Колиматорен мерник МК-6; Дневен оптичен мерник ODS-4M; Дневен оптичен мерник ODS-6M; Оптичен мерник за гранатомет PGO-7V; Оптичен мерник за гранатомет PGO-7VU
Нощни мерници и приставки- Нощен оптичен мерник ONS-3; Нощни оптични мерници ONS-4M и ONS-4V; Нощни снайперови приставки NVA-8 и NVA-75
Нощни наблюдателни уреди- Едноканални очила за нощно виждане DIANA; Двуканални очила за нощно виждане DIANA TT; Авиаторски очила DIANA A; Бинокли за нощно виждане DIANA 3x/4x/5x/6x/10x; Монокуляр за нощно виждане DIANA M40/M50
Термовизионни уреди- Термомерници IdentifieR; Термомонокуляр DIANA IR; Термокамера eXviZion (r) XZ100; Термокамера Minion; Термокамера Goliath
Мобилни наблюдателни системи - Мобилни наблю- дателни системи TERMA/TEROMA са автономни термовизионни системи за наблюдение и охрана на участъци от сухоземната, речната и морската граница на Република България.
Комплексни системи за охрана- тя съдържа: подсистема за охрана на периметъра; подсистема за извън-периметрова охрана; подсистема за охрана и ранно оповестяване за приближаване до охранявания обект.
Интегрирана система за мониторинг и наблюдение
- Синя граница - Интегрираната система за наблюдение и защита на черноморската граница на Република България. "Синя" граница се изгражда и поддържа от консорциум АТО, чийто член е "Оптикс" АД .
Интегрираната система за наблюдение и защита на черноморската граница на Република България "Синя" граница включва няколко основни компонента: мобилни системи за брегово наблюдение, гранично-полицейски кораби, стационарни брегови постове за техническо и визуално наблюдение и специализирани оперативни центрове.
Интегрирана система за мониторинг и наблюдение в реално време и защита на стратегически обекти- осъществява наблюдение, откриване и проследяване на хора и превозни средства, незаконно навлезли в зоната на стратегическия обект или извършващи други закононарушения; открива признаци за подготвящо се нарушение; включва надеждна комуникационна система за обмен на информация, предаване на команди, пренос на визуална информация в реално време; предприема своевременни и адекватни мерки за противодействие; управлява натрупаната база данни.

Сервиз и тестване - Сервизна база; Изпитателна станция; Измервателна лаборатория
Гарант за високото качество на изделията е добре развитата сервизна база, която е в съответствие с изискванията на международните стандарти.
Българските мироопазващи мисии в чужбина са снабдени с устойчивите на тежките метеорологични условия уреди за нощно виждане и термовизия, разработени и произведени от компанията.
Фирмата разработва и ексклузивна гама продукти, предназначени за ловни цели.
Производството отговаря на всички изисквания на европейските и световните стандарти - DIN, MIL, ISO, BS.
Съвременният дизайн, ергономичността и високите технически характеристики на изделията произвеждани от "Оптикс" АД са съпоставими с най-добрите световни образци и предизвикват основателен интерес от страна на водещи фирми в оптичния, медицинския и отбранителния браншове.
ІІ. Диагностичен анализ на основните дейности и резултати на фирмата

Основните производствени мощности на "Оптикс" АД са разположени в град Панагюрище, намиращ се на 90 км югоизточно от гр. София и на 70 км северо- западно от град Пловдив, в полите на Средна гора.

Фирмата разполага с четири производствени площадки:
* "Д-р Чочев", разположена в гр. Панагюрище;
* "Технологичен парк "Оптикс", разположена на 2,5 км северозападно от гр. Панагюрище;
* "Цех Попинци"
* База в Божурище
"Цех Попинци", намиращ се в с. Попинци, разположено на 13 км югоизточно от гр. Панагюрище;
На площадките в гр. Панагюрище и с. Попинци са локализирани оптично и механичното производство и главна администрация, а в "Технологичен парк Оптикс" са изнесени развойната дейност и монтажното производство.

"Оптикс" инвестира 10.5 мил.лв. осигурени основно чрез ОП "Конкурентоспособност" (6 млн.лева) в нова производствена база за средно и едрогабаритна оптика самостоятелно обособена и разположена в централната част на гр.Панагюрище.Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Анализ и оценка на дейността и резултатите на фирма от гр. Панагюрище 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.