Алкател-Лусент


Категория на документа: ИкономикаАЛКАТЕЛ - ЛУСЕНТ
КУРСОВА РАБОТА
ИЗГОТВИЛ:

Съдържание на курсовата работа:

1. Обща информация за компанията
2. Продукти и услуги
3. Пазар на дружеството
4. Конкуренция
5. Партньорства
6. Инвестиции
7. SWOT анализ
8. Счетоводен баланс
9. Отчет за приходите
10. Финансови резултати
11. Сравнение на финансовите показатели
12. Лично мнение

1. Обща информация за компанията

Алкател - Лусент е френска компания, която работи в областта на глобалните телекомуникации. Главният офис е ситуиран в седми административен окръг на Париж. Компанията фокусира производството си в областта на фиксиран и мобилен хардуер, IP технологии, софтуер и услуги. Тя оперира в над 130 страни. Главен изпълнителен директор е Майкъл Комбс. През 2012 година е обявена за лидер в телекомуникационния суперсектор по индекса за устойчивост на Доу Джоунс.

Алкател - Лусент става факт, когато на 01 декември 2006 година компаниите Алкател и Лусент Тechnologies се обединяват. Интересен факт е, че предшествениците на двете фирми са част от телекомуникационната история от края на 19 век. За техни корени се считат La Compaigne Generale d'Electricite(CGE) и Western Electric Manufacturing Company(WEMC).

WEMC е създадена през 1869 година от Елиша Грей и Енос Бартън, като малка производствена компания, ситуирана в Кливланд, Охайо. През 1880 година е преместена в Чикаго, Илинойс и става най- големият производител на електричество в САЩ. През 1881 година American Bell Telephone company, основана от Александър Бел предшественик на American Telephone & Telegraph (AT&T), закупува контролния дял на WEMC и започва ексклузивно разработване и производство на телефони. CGE е сформирана през 1898 година от френския инженер Пиер Азария и първоначално е ситуирана в региона Елзас (по това време немска територия). Компанията на Азария е била конгломерат, вземащ дейно участие в индустрии като: електричество, транспорт, електроника и телекомуникации. CGE става лидер в областта на дигиталните комуникации и също така са известни с производството на TGV (train a grande vitesse) или по-известен като френският влак "Стрела". През 1925 година WEMC продава своето международно дъщерно дружество на корпорацията ITT, чийто телекомуникационен дял е закупен от CGE през средата на 1980 година. През 1987 година CGE бива приватизирана, а Алстом я онаследява. През 1998 година Алстом пренасочва производството си само към телекомуникационната индустрия и се преименува на Алкател. Лусент Technologies се отделя от AT&T, през 1996.

Собственост на Алкател - Лусент са Bell Labs - един от най-големите иновационни центрове в телекомуникационната индустрия. Сътрудниците в Bell Labs са наградени със седем Нобелови награди, а самото дружество държи над 29 000 патента.

2. Продукти и услуги
Алкател - Лусент фокусира производството си върху продукти за изграждане на телекомуникационна мрежа, интернет мрежа, IP рутери.
* Клетки за изграждането на мобилни мрежи - компанията произвежда клетки за изграждането на 2G,3G, 4G и LTE мрежи.

* VDSL2 (Very-high-bit-rate digital subscriber line 2) вектори - технология за високоскоростен достъп до интернет, която използва съществуващата инфраструктура от медни кабели, първоначално изплзвани за фиксирани телефонни услуги. Основната високоскоростна връзка е свързана с хъб, в близост до местоположението на клиента. От там съществуващото медно окабеляване прекарва сигнала до крайния потребител. Връзката може да бъде разположена в близост до централни офиси, инсталации на оптични връзки, разположени в близост до жилищни сгради или вътре в самите сгради.

* Ultra Broadband (ултра-широколентов) - технология, която позволява свръх високи интернет скорости и надеждна връзка. Базирана е на TCP/IP, но използва ново поколение система за приемане на сигнала. Максималната скорост на интернет връзката достига до 280 мегабита. Смартфоните след 2009 година са основани на тази технология за бърз достъп до мрежата.

* Микро възли - използват се за фиксиран достъп до интернет през Ultra Broadband технологията. Има два типа микро възли: базирани на стандартната оптична мрежа и базирана на VDSL2 векторите. Те могат да бъдат използвани с всеки тип интернет инсталация и по този начин са ценово ефективни.

* VSP (Virtualized Services Platform/ Виртуална платформа за услуги) - създадена от Nuage Networks на основата опита на Алкател - Лусент в IP мрежите. Платформата позволява на доставчиците на "Облак" услуги, на уеб операторите и на високотехнологичните предприятия да изградят стаболна и широкомащабна мрежова инфраструктура. Тези нови инфраструктури мигновено ще доставят сигурни услуги за съхранение и ресурси за достъп до Мрежата на хиляди потребителски групи.

* IP рутер тип "Ядро"- един от най- успешните продукти на компанията. Рутерът е предназначен за работа в ядрото на интернет връзката, затова е и наречен по този начин. За да изпълни тази роля, устройството поддържа множество високоскоростни телекомуникационни интерфейси и е способно да изпраща IP пакети на висока скорост, от всеки един интерфейс едновременно.

През 2004 година Алкател създава подразделението си за мобилни телефони, наречено Алкател Mobile Phones. То оперира отделно от главната част на компанията. Производството му е съсредоточено върху: мобилни телефони, смартфони, таблети и модеми. По известни модели:
* Смартфони:
*M'Pop - 1GHz процесор, 512MB рам памет, работи на основата на Андроид 4.1
*Star - 1GHz двуядрен процесор, 512MB рам памет, работи на основата на Андроид 4.1
*Idol - 1.2GHz двуядрен процесор, 1GB рам памет, работи на основата на Андроид 4.1

* Таблети:Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Алкател-Лусент 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.